802, 2014

Artroza e kockave te legenit (coxarthrosis)

Artroza është një sëmundje e cila prek artikulacionet dhe shkaktohet nga dëmtimi i indit kërcor artikular që gjendet ndërmjet dy kockave. Humbja e këtij indi kërcor bën që kockat të fërkohen me njëra-tjetrën dhe të shtypen duke çuar në dhimbje, inflamacion dhe deformime të përhershme të artikulacionit. 

Artroza zakonisht paraqitet në artikulacionet që kryejnë më shumë lëvizje, si për shembull artikulacioni i shpatullës, në pjesën cervikale të kolonës vertebrale (pengon në lëvizjen e kokës dhe mund të jetë e pranishme dhe […]

102, 2014

Spondiloza e unazave të shpinës

Spondiloza është bërë sëmundje e shpeshtë e njeriut bashkëkohor, i cili thjeshtë pothuajse për çdo gjë ka kohë, por më së paku ka kohë për vete. 

Shenjat e para të kësaj sëmundje lajmërohen madje edhe në moshën më të re për shkak të mbajtjes së trupit në pozitë jo të duhur, ndoshta nga ndonjë lëndim i vogël, por duke shkaktuar pasoja ne shtyllen kurrizore.

Ky problem nganjëherë kjo mund të ndodhë edhe për shkak të njërës këmbë më të shkurtër!

Spondiloza në boshtin kurrizor […]

2501, 2014

Qfarë ndodh kurrë rrimë ulur për kohë të gjatë ?

Në bazë të të dhënave të shuma shihet se pozita e të qendruarit ulur për kohë të gjatë mund të paraqes probleme të shumta në organizmin e njeriut, andaj duke i pasur këto informacione ne duhet te dimë se të ndenjurit ulur është diçka shumë e keqe dhe shumica prej neve intuitivisht duhet të ndihen fajtorë për këtë gjë dhe për shkaktimin e problemeve shëndetësore.
Por çfarë saktësisht shkon keq në trupin tonë? Ja cilat janë shpjegimet e katër ekspertëve të cilët […]

2401, 2014

Bebet që lindin në 2014 do tu vendoset një çip

Të gjitha bebet që do të lindin nga muaji maj i vitit 2014, do t’u vendoset nga një çip nën lëkurë, dhe kjo do të jetë e detyruar. 

Ky lajm do tu njoftohet të gjithë klinikave publike në Evropë. Ky lloj çipi do të kontribuojë për të ditur numrin e saktë të lindjeve si dhe për ndonjë hetim të mundshëm. Çipi do të pajiset me një bateri, e cila vendoset vetëm në klinikë, një herë në dy vjet, dhe do të […]

1801, 2014

Përdorimi i mollave dhe mjaltit kthen fuqinë trupore

Çdo terapeut ka njohuri për veprimin dhe efikasitetin e mjaltit në rastet e shumë sëmundjeve të zemrës, veshkave, stomakut dhe zorrëve, ndërsa mollat që nga kohët e lashta janë shumë të vlerësuara si mjet i shkëlqyeshëm shërues.

Pasi që përmbajnë sasi të bollshme të materieve shëruese, mollët dhe mjalti kanë veprim pozitiv për gjumë dhe tretje të mirë, çka është shumë e rëndësishme jo vetëm për të sëmurët, por edhe për personat e shëndoshë. Kur i sëmuri refuzon çdo ushqim që […]

1501, 2014

Si ti parandalojmë dhe trajtojmë lëndimet muskulore ?

Lëndimet muskulore ( ndrydhjet dhe zgjatjet muskulore) janë lëndimet akute muskulare më të shpeshta që paraqiten në të gjitha disiplinat sportive, por jo edhe vetëm tek sportet por edhe në aktivitetet tjera të përditëshme. Këto lëndime muskulore përfaqësojne rreth 25% të traumave të sportit.

Traumat muskulare ndahen në:
♦ Trauma direkte
♦ Trauma indirekte
Gjatë traumave direkte ai që provokon dëmtimin është një agjent i jashtëm (një goditje në futboll, një rrëzim etj), i cili provokon këputjen e një numri fijesh muskulare. Sa më e madhe të […]

901, 2014

Shputa e rrafshët (këmba dystaban)

Shputa e rrafshët (këmba dystaban-pes planus)
Këmba dystaban, në ndryshim nga një këmbë normale e cila paraqitet me harkun fiziologjik, është e karakterizuar nga tabani i rrafshet -sheshtë. Kur fëmija fillon të ecë, indi lidhor apo konektiv i cili nuk është akoma pjekur si duhet dhe zhvillimi jo i plotë i muskujve, lejojnë një kënd të madh të lëvizshmërisë amortizuese të këmbës e cila shoqërohet me rrafshimin e tabanit hap pas hapi.
Ky fenomen fillestar është një element i rëndësishëm për nje […]

401, 2014

Lëndimet e gjurit – Ligamenteve kolaterale

Ligamenti kolateral medial (LKM) dhe ligamenti kolateral lateral (LKL) janë dy struktura të ngjitura nga kocka e femurit tek kocka e tibisë në anën e brendshme dhe të jashtme të gjurit.

Funksioni i tyre është të ndalojnë ose të paktën të kufizojnë zhvendosjen e kockave të femurit dhe tibias kur këmba perdredhet nga jashtë ose brënda.

Dëmtimet: Bëhet fjalë për një dëmtim shumë të shpeshtë pas një traume përdredhëse (shpesh edhe të thjeshtë) kur përthyhet gjuri nga jashtë ose nga brënda. […]

1612, 2013

Dhimbja e bërrylit (Epikondiliti)

Bëhet fjalë për një patologji që karakterizohet nga dhimbje në pjesën anësore të bërrylit (epikondili), e cila prek kryesisht (por jo vetëm) pacientë që merren me aktivitete sportive që përdorin shumë krahun dhe bërrylin (tenis, baseball apo edhe punë tjera fizike), prandaj quhet edhe “bërryli i tenistit”. Kryesisht i prek pacientët  pas moshes 40 vjeqare dhe rrallë më herët. Prekën njëlloj meshkujt dhe femrat. 

Ndër shkaqet më të mundshme është mbingarkesa funksionale, degjenerimi i tendineve ekstensore, aktivitetet kronike dhe të përsëritura […]

1612, 2013

Dëshironi të dobësoheni, mjaftojnë 30 minuta vrapim në ditë

Edhe pse tani, vetëm jemi në stinën e ftoftë të dimrit nuk është e thënë që aktivitetet fizike duhet t’i lëmë pas dore sepse pesha ideale e preferuar nuk do të mbetët ashtu për kohë të gjatë apo edhe qëllimi i caktuar më herët nuk është arritur ende. Përkundrazi, një studim i kohëve të fundit thotë se do të na mjaftonte vetëm gjysmë ore vrapim apo ecje e thjeshtë për ta mbajtur trupin në formë apo edhe për të arritur formen e deshiruar.

Tridhjetë […]

1012, 2013

Paraliza faciale ose paraliza e fytyrës

Paraliza faciale ose paraliza e fytyrës është një sëmundje që vjen nga demtimi e nervit të shtatë të kokës, i cili inervon muskujt e fytyrës (të ballit, të kapakëve të syve, faqeve, buzëve etj.).
Dëmtimi i tij bëhet nga të ftohtit (rrymimi i ajrit), infeksionet (gripale, otitet, etj.), shtypjet e nervit përgjatë rrugës së tij nga shkaqe të ndryshme, manipulimet e stomatologëve etj. Në shumicën e rasteve, dëmtimi i nervit të fytyrës, për pasojë edhe paraliza faciale, ndodh nga inflamacioni […]

2311, 2013

Dhimbja e shpines, anatomia, problemet me shtyllen kurrizore dhe trajtimi

Dhimbja e pjesës së poshtme të shpines përshkruhet si një dhimbje e menjëhershme, e fortë dhe persistente ose si një dhimbje e topitur që ndihet në pjesën e poshtme të shpines. Ajo ështe e zakonshme dhe prek pjesën më të madhe të njerëzve gjatë jetës së tyre.
Në shumicën e rasteve fillon krejt papritur shkaktohet nga një tërheqje muskulare që vjen si rezultat i një pune të rëndë fizike, lëvizje të sforcuar, gjatë një sforcimi me ngritje peshe ose lëvizje e pakontrolluar, […]

2011, 2013

Armiku i shëndetit tuaj, qëndrimi ulur ?

Qëndrimi ulur për një kohë gjatë është vërtetuar se është armiku më i madhë i shëndetit tuaj. Qëndrojmë ulur kohë të gjatë kudo që rrimë, punojmë, pushojmë apo edhe shikojmë TV.

“Një sondazh i fundit ka zbuluar se shumë nga ne kalojnë pothuajse tetë orë jetë sedentare, pa llogaritur kohën e kaluar në gjumë. Qëndrojmë gjithë ditën të ulur në punë dhe më pas kthehemi në shtëpi dhe ulemi sërish përpara televizorit. Këto lloje qëndrimesh të gjata dhe të pandërprera janë të lidhura […]

811, 2013

Përdorimi i alkoolit dhe duhanit ngadalësojnë sherimin nga frakturat

E dimë që alkooli dhe duhani janë të dëmshëm për shëndetin, por një studim i një grupi shkencëtarësh italianë zbuluan se konsumi i këtyre dy produkteve nga persona që kanë një frakturë, rrezikon seriozisht ripërtëritjen e kockës së thyer.

“Ripërtëritja e kockës, konsolidimi i saj është një proces i gjatë që kalon nëpër disa faza. Ai nis me fazën e parë, menjëherë sapo kocka thyhet. Gjatë fazave të këtij procesi qelizat nisin të rigjenerohen për të kthyer në vend strukturën kockore”, […]

1910, 2013

Ushtrimet njëjtë si ilaqet kundër sëmundjeve të zëmres dhe trurit

Ushtrimet kanë të njëjtin efekt po aq sa ilaçet në trajtimin e sëmundjeve të tilla si ataku kardiak apo goditjet në tru.
Kërkimet, nga tre institucione të shëndetit, kanë dalë në përfundimin se ushtrimet janë një alternativë e zbatueshme njëlloj si terapitë me ilaçe për të parandaluar vdekjen nga sëmundjet kronike të zemrës, atakut kardiak, diabetit dhe paralizës.

Tashmë doktorët janë në dilemë nëse duhet të japin receta për të marrë ilaçe për trajtimin e disa sëmundjeve apo t’i rekomandojnë njerëzit […]

Although the nystatin they discovered is technically a mycotoxin, it works wonders an intestinal antifungal levothyroxine to buy online if it does, and if a given dose of penicillin will kill 50 percent of mice injected, it stands to reason that a much larger dose& antibiotics buy given their ability to alter intestinal terrain, antibiotics also likely contribute to leaky gut syndrome amoxicillin without prescriptions buy this results in a syndrome called leaky gut. yeasts are not the only possible cause of this syndrome purchase bactrim so, it should come as no surprise that weight gain counts as one of the telltale signs of antibiotic damage and subsequent yeast overgrowth propecia without prescriptions buy you, my friend, are a big organism purchase lynoral these microbes compete for nutrients from the food you eat where can i buy tetracycline i,ll assume that the same toxicity scale remains in place today get cipro online no prescription the researchers based their rankings on the amount of a given antibiotic required to kill half of the lab mice injected with it order levothroid online yeasts grow unchecked into large colonies and take over, in a condition called dysbiosis buy clavulanate no prescription in fact, i con-tend that poisons that kill small organisms in small doses bupropion to buy they can use their tendrils, or hyphae, to literally poke holes through the lining of your intestinal wall buying aciphex online i,ll assume that the same toxicity scale remains in place today buy pharmacy online if it does, and if a given dose of penicillin will kill 50 percent of mice injected, it stands to reason that a much larger dose& erythromycin buy online however, if bacteria were the only organisms that antibiotics killed, much of this book would be unnecessary order acillin although the nystatin they discovered is technically a mycotoxin, it works wonders an intestinal antifungal antibiotics buy however, if bacteria were the only organisms that antibiotics killed, much of this book would be unnecessary