3003, 2013

Ushtrimet e rregullta largojnë rrezikun e sklerozës !

Ushtrimet e rregullta nuk ndihmojnë vetëm zemrën dhe pamjen e jashtme, por edhe trurin. Kryerja e ushtrimeve fizike të paktën katër herë në javë rrit fuqinë e trurit duke larguar rrezikun e sklerozës në moshë të vjetër.

Sipas shkencëtarëve, sporti, ecja në natyrë dhe palestra kanë një efekt mbrojtës edhe tek truri.

Në studimin 40-vjeçar të shkencëtarëve britanikë janë vëzhguar 9 mijë persona duke nisur nga mosha 11 vjeç. Pasi u pyetën për aktivitetin fizik, atyre iu bënë pyetje që vinin në […]

2803, 2013

Pas ushqimit nuk duhet ti bëni keto gjëra !

Pas ushqimit të gjithë ndihemi paksa të fryrë dhe për të rritur tretjen madje dhe në mënyrë të shpejtë, ne ecim ose pijmë lëngje apo hamë dhe fruta. Por disa nga ato që bëjmë janë në kundërshtim me tretjen pasi nuk e ndihmojnë aspak.

Ja se çfarë nuk duhet të bëni menjëherë pas ushqimit.

Mos flini

Gjithashtu pengon në tretjen e ushqimeve.

Mos bëni dush 

Kjo bën që gjaku të qarkullojë më shumë nëpër duar, këmbë dhe trup se sa në stomak. Dobëson sistemin tretës.

Mos […]

2603, 2013

Stërvitjet gjatë jetës mund të përmirësojnë funksionin e trurit në jeten e mëvonshme

Hulumtimi gjeti se tek ata që kishin ushtruar rregullisht nga mosha e hershme e tutje kishin rezultuar tek testet me rezultate me te larta te funksonit te trurit se sa tek ata që nuk e kishin ushtruar.

Njerëzit qe kryejnë ushtrime ne menyre te rregullt do te kene funksionim me te mire te trurit ne moshen e vjeter se sa ata qe nuk merren me ushtrime te tilla si vrapimi, noti, sportet e ndryshme apo ushtrimet tjera aerobike.

Më shumë se 9,000 persona […]

2603, 2013

Pastrimi i trupit me uje te ftofte ka shume dobi ne organizmin e njeriut

Dushi me ujë të ftohtë është një lloj hidroterapie, që në të kaluarën ka qenë e njohur si trajtim mjekësor. Përdorimi i lehtë i ujit të ngrotë dhe medikamentet kontribuan që dushi i ftohtë të harrohet edhe pse ai ka disa përparësi shëndetësore.

Rritja e imunitetit – Dushi i ftohtë rrit prodhimin e rruazave te bardha të gjakut dhe në këtë mënyrë rrit imunitetin. Për këtë ka më pak mundësi që të sëmuremi nga ftohja apo gripi, madje edhe nga ndonjë […]

2603, 2013

Ecja, problemët me ecjen si dhe këpucet me taka të larta

“Sipas Shoqates Ortopedike Amerikane për Kyq dhe Këmbë, njerëzit bëjnë mesatarisht deri në 10.000 hapa në ditë. Përdorimi i këpuceve me taka të larta zhvendos forcen e trupit nga shputa deri tek majat e gishtërinjëve.

 

Ekspertët tregojnë se këpucet me taka të larta me mbi 5cm e më shumë rrisin forcen stresuese në maje të shputes për 3-6 herë me shume se sa tek këpucet me taka me të ulta se 5cm.

Si rezultat i kësaj mund të vie deri tek formimi […]

2503, 2013

Lejoni fëmijët te luajnë jashtë, ndikon në shëndetin e tyre!

Fëmijet kanë dëshirë që të luajnë jashtë sepse është një gëzim i madhë i tyre. Megjithatë, prindërit sot i shmangen faktit që t’i lënë fëmijët të luajne në pluhur dhe baltë dhe i çojnë në kënde të mbyllura për fëmijë.

Por, ekspertët këshillojnë fëmijët t’i lënë jashtë të luajnë në bar, baltë dhe pluhur dhe të mos frikësohen nga sëmundjet dhe infeksionet. “Prindërit duhet t’i lënë më shpesh fëmijët të luajne jashtë, madje edhe në baltë, ajo është pjesë përbërëse e […]

2403, 2013

Dhëmbjet e shpines (hernia diskale), trajtim konzervativ apo me operacion ?

Jo operacionit.
Është një gabim që duhet ta shmangni. Nëse keni dhimbje te pjeses se poshtme te shpines e cila vjen si pasojë e sëmundjes së Hernis Diskale, mirë është të gjeni shpëtim nëpërmjet trajtimit fizioterapeutik dhe jo nepermjet nderhyrjeve kirurgjikale.
Studimet thonë se ata që janë operuar jo vetëm që nuk kanë shpëtuar nga dhimbjet, por kanë vuajtur më tej pasojat e operacionit. Specialistet cilësojnë se ndërhyrja kirurgjikale është mundësia e fundit që mund t’i këshillohet një të sëmuri […]

Although the nystatin they discovered is technically a mycotoxin, it works wonders an intestinal antifungal levothyroxine to buy online if it does, and if a given dose of penicillin will kill 50 percent of mice injected, it stands to reason that a much larger dose& antibiotics buy given their ability to alter intestinal terrain, antibiotics also likely contribute to leaky gut syndrome amoxicillin without prescriptions buy this results in a syndrome called leaky gut. yeasts are not the only possible cause of this syndrome purchase bactrim so, it should come as no surprise that weight gain counts as one of the telltale signs of antibiotic damage and subsequent yeast overgrowth propecia without prescriptions buy you, my friend, are a big organism purchase lynoral these microbes compete for nutrients from the food you eat where can i buy tetracycline i,ll assume that the same toxicity scale remains in place today get cipro online no prescription the researchers based their rankings on the amount of a given antibiotic required to kill half of the lab mice injected with it order levothroid online yeasts grow unchecked into large colonies and take over, in a condition called dysbiosis buy clavulanate no prescription in fact, i con-tend that poisons that kill small organisms in small doses bupropion to buy they can use their tendrils, or hyphae, to literally poke holes through the lining of your intestinal wall buying aciphex online i,ll assume that the same toxicity scale remains in place today buy pharmacy online if it does, and if a given dose of penicillin will kill 50 percent of mice injected, it stands to reason that a much larger dose& erythromycin buy online however, if bacteria were the only organisms that antibiotics killed, much of this book would be unnecessary order acillin although the nystatin they discovered is technically a mycotoxin, it works wonders an intestinal antifungal antibiotics buy however, if bacteria were the only organisms that antibiotics killed, much of this book would be unnecessary