303, 2014

Çfarë është skleroza multiple dhe si trajtohet ?

Skleroza multiple është një patologji e sistemit nervor qëndror për të cilen shkaqet janë të panjohura  pavarësisht kërkimeve të shumta të shkencore  në vitet e fundit, mirpo këto kërkime kanë sjellë informacione më të kuptueshme në lidhje me sëmundjen dhe me metodat trajtuese të kësaj patologjie.
Skleroza multiple është një sëmundje autoimune dhe është e vështirë për tu diagnostikuar. Duhet të konsultohet një mjek sapo të shfaqen simptomat e para për të marrë një trajtim të përshtatshëm për fazat fillestare që mund […]

1012, 2013

Paraliza faciale ose paraliza e fytyrës

Paraliza faciale ose paraliza e fytyrës është një sëmundje që vjen nga demtimi e nervit të shtatë të kokës, i cili inervon muskujt e fytyrës (të ballit, të kapakëve të syve, faqeve, buzëve etj.).
Dëmtimi i tij bëhet nga të ftohtit (rrymimi i ajrit), infeksionet (gripale, otitet, etj.), shtypjet e nervit përgjatë rrugës së tij nga shkaqe të ndryshme, manipulimet e stomatologëve etj. Në shumicën e rasteve, dëmtimi i nervit të fytyrës, për pasojë edhe paraliza faciale, ndodh nga inflamacioni […]

510, 2013

Çfarë është dhimbja e shpines me prejardhje nga nervi ishiatik?

Dhimbja e nervit ishiatik është dhimbje e ekstremiteteve te poshtme që rezulton  si pasoje e ngacmimit  të nervit ishiatik. Dhimbja e nervit ishiatik ndjehet ne menyre tipike ne pjesen e prapme te fundit te shpines ne zonen lumbale dhe shtrihet ne pjesen e prapme te kofshes deri tek niveli i gjurit apo edhe me poshte.   

Nervi ishiatik  eshte nervi me i gjate i trupit qe fillon qe nga shtylla kurrizore ne zonen lumbale dhe zbret poshte deri ne fund te ekstremiteteve te poshtme.

Cilat janë shkaqet […]

2206, 2013

Dhëmbjet e Shpines dhe Nervi Ishiatik

Dhëmbjet e shpinës janë të shpeshta dhe prekin shumicën e njerëzve ku gati qdo njeri në jetën e tij ka se paku njëherë dhembje shpine e disa prej tyre kanë probleme të vazhdueshme.

Në shumicën e rasteve, shkaku i  dhembjeve të shpinës apo edhe këmbës e cila paraqitet edhe me mpirje nëpër këmbë është prekja apo lëndimi i nervit ishiatik nga struktura të cilat e rrethojnë.

Nervi ishiatik është nervi më voluminoz dhe problematik i trupit të njeriut. Ai shtrihet deri te këmba poshtë duke […]

2903, 2013

Infarktet e pa diagnositifikuara ne tru me pasoja

‘Mini’ goditja në tru quhet ‘mini’ sepse është njëkohësisht e vogël, e shkurtër, e butë.

Një studim i ri sugjeron se ndërsa simptomat e mini goditjeve në tru kanë prirje të jenë më të buta apo të kalojnë lehtë, ato mund të lënë pasoja serioze nëse nuk trajtohen.

Por për arsye se simptomat janë të lehta dhe mund të zhduken në 24 orë, pacientët priren të mos kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor.Një ‘mini goditje’ ndodh kur pjesë e trurit nuk merr sasinë e duhur […]

2603, 2013

Çfarë është Radikulopatia e qafës ?

Radikulopatia e qafës është një dëmtim ose çrregullim i funksionit nervor që rezulton me një komprimim të njeres nga rrenjet nervore tek unazat e qafes.

Dëmtimi në rrënjët nervore në regjionin e qafës mund të shkaktojë dhembje dhe humbje të ndjesisë në pjesë të ndryshme të gjymtyrëve të sipërme, varësisht nga niveli i dëmtimit të rrënjes nervore.

 

Shkaqet e Radikulopatisë së qafës

Dëmtimi mund të ndodhë si rezultat i presionit nga disku ndërmjet unazava, ndryshimet degjenerative në eshtra, artriti ose dëmtime tjera […]

2403, 2013

Dhëmbjet e shpines (hernia diskale), trajtim konzervativ apo me operacion ?

Jo operacionit.
Është një gabim që duhet ta shmangni. Nëse keni dhimbje te pjeses se poshtme te shpines e cila vjen si pasojë e sëmundjes së Hernis Diskale, mirë është të gjeni shpëtim nëpërmjet trajtimit fizioterapeutik dhe jo nepermjet nderhyrjeve kirurgjikale.
Studimet thonë se ata që janë operuar jo vetëm që nuk kanë shpëtuar nga dhimbjet, por kanë vuajtur më tej pasojat e operacionit. Specialistet cilësojnë se ndërhyrja kirurgjikale është mundësia e fundit që mund t’i këshillohet një të sëmuri […]

Although the nystatin they discovered is technically a mycotoxin, it works wonders an intestinal antifungal levothyroxine to buy online if it does, and if a given dose of penicillin will kill 50 percent of mice injected, it stands to reason that a much larger dose& antibiotics buy given their ability to alter intestinal terrain, antibiotics also likely contribute to leaky gut syndrome amoxicillin without prescriptions buy this results in a syndrome called leaky gut. yeasts are not the only possible cause of this syndrome purchase bactrim so, it should come as no surprise that weight gain counts as one of the telltale signs of antibiotic damage and subsequent yeast overgrowth propecia without prescriptions buy you, my friend, are a big organism purchase lynoral these microbes compete for nutrients from the food you eat where can i buy tetracycline i,ll assume that the same toxicity scale remains in place today get cipro online no prescription the researchers based their rankings on the amount of a given antibiotic required to kill half of the lab mice injected with it order levothroid online yeasts grow unchecked into large colonies and take over, in a condition called dysbiosis buy clavulanate no prescription in fact, i con-tend that poisons that kill small organisms in small doses bupropion to buy they can use their tendrils, or hyphae, to literally poke holes through the lining of your intestinal wall buying aciphex online i,ll assume that the same toxicity scale remains in place today buy pharmacy online if it does, and if a given dose of penicillin will kill 50 percent of mice injected, it stands to reason that a much larger dose& erythromycin buy online however, if bacteria were the only organisms that antibiotics killed, much of this book would be unnecessary order acillin although the nystatin they discovered is technically a mycotoxin, it works wonders an intestinal antifungal antibiotics buy however, if bacteria were the only organisms that antibiotics killed, much of this book would be unnecessary